Kezdőként nem igazán tudsz eligazodni a horgászfelszerelések hatalmas választékában?

Segítünk neked egy kicsit hátha így könnyebb lesz a választás, hiszen mi is tisztába vagyunk vele milyen nehéz az első felszerelés kiválasztása.

Egy alap békéshalas horgászfelszerelés összeállításban segítünk neked.

Horgászbotok:

 1. Ha közelebbi távban szeretnél horgászni egy 3,30m -3,60m közötti, 2,75 lbs-3,00 lbs között megfelelő lesz neked.
 2. Ha nagy távba szeretnél horgászni, akkor pedig egy 3,60m – 3,90m közötti , 3,00 lds- 3,5 lbs bot lesz a te kiszemelted.

Orsók:

 1. Nyeletőfékes orsókat én jobban ajánljuk a kezdőknek. Közelebbi távba való horgászatra egy 3,30m-3,60m közötti bothoz elegendő lehet egy 50-60 –as méretű orsó, 0.30-as méretű damilból, 300 méteres kapacitással. Nagyobb távra egy 3.90m-es bothoz 70-100-as orsót ajánlunk 0.30-as méretű damilból, 500-600 méteres kapacitással.
 2. Ha elsőfékes orsókban gondolkozol, ugyanezekkel a paraméterekkel rendelkező orsókat tudunk neked ajánlani.

Damil:

 1. Na, a damil pont az kategória, ami megosztja a horgászokat. Mindenki más méretre esküszik, illetve már sok tavon meg van szabva, hogy minimum illetve maximum mekkorát lehet felhelyezni az orsóra. Ahova szeretnél menni mindig érdeklődj, hogy van-e valamilyen szabály a damil vastagságára.
 2. De ha egy alap felszerelésben gondolkozol általában egy 0,28-0,30-as méret teljesen elegendő lesz számodra.

Bottartó, Leszúró, Rod-pod:

 1. Egy alap felszerelés kimaradhatatlan része a bottartó, ha kevesebb a keret, amit szeretnénk rászánni a felszerelésre akkor egy leszúró, bottartó teljes mértékben kielégíti a szükségletünket.
  • Előnyei: kis helyet foglal, egyszerű a használata, csak kimész a kiválasztott vízre leszúrod és már használatra kész.
  • Hátrányai: ha stégen szeretnél horgászni, akkor vásárolnod kell hozzá stégtalpat, amit az alap szintű acél leszúrókhoz nehéz találni. Nem olyan stabil, mint egy rod-pod.
 2. Ha esetleg többet is szeretnél szánni a felszerelésedre, akkor ajánljuk figyelmedbe a rod-podok hatalmas választékát.
  • Előnyei: minden helyzetben tudod használni akár part mentén, akár stéges helyen szeretnél horgászni, illetve használata egyszerű.
  • Hátrányai: Nagyobb helyet foglalnak, mint a leszúrók.

Kapásjelzők:

 1. Több féle létezik belőle az elektromostól a manuálisig. Csak érintőlegesen szeretném érinteni a témát.
 2. Pénztárca barát megoldás lehet egy sima karika.
 3. Ha többet szeretnél szánni rá akkor az elektromos kapásjelző lesz a te barátod és hű társad, szettben elég húzós az áruk, de szerencsére magában is megtudjátok vásárolni 3-4 ezer Ft között már elég jó termékeket lehet kapni a piacon.
 4. A swingereket mi minden elektromos kapásjelzőhöz ajánlani szoktuk. Ebbe is létezik láncos és merev kivitel. Itt mindenki a saját véleménye, ízlése szerint válasszon, hiszen mind a kettő fajta tökéletes választás lehet.

Kitartás, már nem sok van hátra, hogy megtudd mi is kell egy alap kezdő felszereléshez.

Pontymatrac, Bölcső:

 1. A mi véleményünk, hogy ez a termék minden egyes horgász felszerelése között ott kell legyen, hiszen a legfontosabb a halak védelme! Ez a termék pont ezt a célt szolgálja! Már nagyon sok vízen csak a megléte mellet lehet horgászni. (Érdeklődj a kiszemelt horgászvíz tógazdájától!)
 2. A pontymatrac egy olcsóbb kategória, mint a bölcső.
 3. Teljesen mindegy melyik fajta van, a lényeg hogy valamilyen legyen!

El is érkeztünk a végéhez, remélem sikerült segíteni egy kicsit. Ha bármilyen kérdés felmerült nyugodtan keressetek minket telefonon vagy e-mail formában.

E-mail: info@szacsicarp.com

Tel.: +36 30 633 6791

        +36 30 233 9606

Szacsipacsi
Bence és Brigi